Klær for barn i sol og varmt vær: Hold dem avkjølte og komfortable

Sommer og ferie nærmer seg! Når solen skinner og temperaturen stiger kan noen klesvalg bidra til å beskytte barna mot skadelige UV-stråler samtidig som de holdes kjølige og får frihet til å leke. Her er noen tips for å kle barna i sol og varmt vær.

Velg lette og pustende materialer

Velg klær laget av lette og pustende materialer som bomull og lin. Disse stoffene er luftig, noe som hjelper til med å holde barnet kjølig og forhindrer overdreven svette. Unngå syntetiske materialer som kan fange varme og fuktighet, og føre til ubehag.

Dekk til med løstsittende klær

Løstsittende plagg kan bidra til å holde barnet kjøligere i varmt vær. Løse topper, kjoler, shorts og skjørt gir tillater bedre luftsirkulasjon og bevegelsesfrihet.

Beskytt med en solhatt med bred brem

En solhatt med bred brem er et must på solfylte dager. Den gir skygge og bidrar til å beskytte barnets ansikt, ører og nakke mot solens stråler. Hatter laget av lett og pustende materiale som bomull er ideelle.

Velg lyse farger

Lysfargede klær reflekterer sollys. Velg pastellfarger eller hvitt i stedet for mørke farger, som har en tendens til å fange varme.

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres