Høstens vær - tiden for lag-på-lag

Høsten bringer med seg vakre farger, kjøligere temperaturer og vær som kan variere fra sol til regn på et øyeblikk. Å kle barn og babyer for både ute- og innendørsaktiviteter kan være en utfordring. Vi har samlet våre beste tips:

1. Lag-på-lag Prinsippet: Lag-på-lag kledning er nøkkelen til å håndtere høstens skiftende temperaturer. Begynn med et lett lag som puster, som en bomullsbody eller en tynn ulltrøye. Legg deretter til et varmere lag som en strikkegenser eller en fleecegenser. Topplaget bør være vind- og vanntett for å beskytte mot regn og vind.

2. Myke og Varme Materialer: Velg klær laget av myke og varme materialer som bomull, ull og fleece. Disse materialene holder barnet varmt uten å overopphete det, og de er også behagelige å ha på seg.

3. Allværsjakke og Regntøy: En lett allværsjakke, regnjakke  eller en parkdress er et must for uforutsigbart høstvær. Velg et plagg som er vindtett og vanntett, slik at barnet forblir tørt og komfortabelt selv på regnfulle dager. Ikke kjøp yttertøy som er for stort. For store klær holder ikke like godt på varmen og er vanskeligere å bevege seg i.

4. Varmfôrede Sko og Støvler: Barnas føtter kan lett bli kalde om høsten. Investér i varmforede sko eller støvler som holder føttene tørre og varme, spesielt på fuktige dager. Velg sko med god passform og  gjerne plass til et ekstra par ullsokker i støvlene.

5. Lue, hals og votter: En varm lue som dekker ørene, en god hals og varme votter eller hansker vil holde barnet ekstra behagelig når temperaturen synker. Vi anbefaler hals over skjerf fordi skjerf kan henge seg fast og derfor være farlig. 

6. Overgang til Innendørs Klima: Velg gjerne plagg som enkelt kan tas av eller på, som en lett jakke med glidelås. Eller gensere som ikke er for stram i halsen.

7. Hensyn til Babyer: For babyer, velg plagg som er enkle å ta av og på, siden bleieskift kan være hyppige. Tynnere ullplagg, bodyer og en myk lue er ideelle for å holde babyen varm uten å overopphete.

Ved å følge lag-på-lag prinsippet, velge varme materialer og investere i gode ytterplagg og tilbehør, kan du sørge for at barnet ditt er klart for alt høsten har å by på – enten det er sol, regn eller kjøligere temperaturer. 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres