Er det snart klart for barnehagestart? Vi samlet noen lure tips til deg.

Tilvenning

Hvis du enda har tid er det et lurt tips å besøke barnehagen i helgen. Da blir barnet kjent med uteområdet og tryggere der når tilvenningen starter. Andre ting som er lurt å gjøre i tiden før tilvenning er å snakke med barnet om barnehagestart. Selv om barnet ikke har verbalt språk enda forstår de mye. Derfor er det veldig lurt å forberede barnet med å fortelle om barnehagen. Snakk også om alt det kjekke de skal gjøre der og fokuser på det positive. 


Når dere begynner selve tilvenningen er det viktig at foreldrene prøver å være så trygg som mulig. Barnehagestart kan også være utfordrende for de voksne, spesielt når man skal gå fra barnet for første gang. Forsøk å vær rolig, trygg og å holde tårene inne til du har gått. Det er også lurt å sette av god tid til henting og levering hvis du har mulighet til det. 


Lure ting å ha 

Hvis barnet bruker smokk og har en kosebamse eller sutteklut er dette et must for de fleste barn under tilvenning. Selv om barnet vanligvis bare bruker dette når de sover kan det være en fin trøst å bruke under tilvenningsperioden. Ta også med bleier og eventuelle kremer til stelling. Det er lurt  å merke alle tingene med navnelapper. Vi liker godt askeladden sine. 


Yttertøy

Vinter-, høst-, og vårdressen er best når den er myk å ha på seg slik at barna får beveget seg i den. Den bør også være vanntett eller vannavstøtende. Strikk under foten eller snølås er bra, men unngå løse tråder og faste hetter, de kan fort sette seg fast. Todelt regntøy med høy bukse er det beste. Da kan man bare bruke buksen hvis det er vått men varmt ute. 


Tilbehør

Ullvotter med tommel kan anbefales. Tykke polvotter gjør lek vanskelig, og ofte tar barna av seg vottene. Regnvotter finnes med et tynt fôr. Alternativt kan du ha et par ullvotter inni. Luen må tilpasses årstiden og beskytte ørene. Det finnes luer som er vindtette, det er veldig lurt. Vi anbefaler hals i stedet for skjerf, da det lett kan henge seg fast og utsette barnet for fare. Gode vintersko er et must når den tid kommer. De bør være vanntette, pustende og ha god isoleringsevne. Skoen må gå oppover ankelen og gjerne store nok til å romme et par ekstra ullsokker. 


Naturens eget materiale

Vi anbefaler ull hele året. Da sikrer du god varmebalanse. Ull har veldig god varmeisolerende evne fordi den krusete ullfiberen inneholder mye luft. Ull varmer selv når plagget blir vått og kan absorbere opptil 30% fuktighet uten at plagget føles fuktig. Fordi ull også isolerer mot varme passer det også på varmere dager. 


Vi anbefaler tights/stillongs i stedet for strømpebukse. Hvis barnet blir våt på beina kan man skifte ullsokken i stedet for hele strømpebuksen. Det blir også enklere å gå på do og man slipper å kle av de minste barna mer enn nødvendig ved bleieskift.


Andre tips

Ha solkrem og kuldekrem liggende i barnehagen. Merk alt barnet har med seg i barnehagen og ta med skift tilpasset sesongen. Om høsten og vinteren kan det være lurt å ha ekstra lue og buff i barnehagen, og om sommeren solhatter, sandaler og eventuelt solbriller. 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres