Babynavn – fun facts og trender

Lurer du på hva du skal kalle babyen din for? Er du nysgjerrig på babynavn? Da er du kommet til rett plass. Navnetrender endrer seg ofte. Allikevel er det noen navn som tåler tidens tann.

Kjenner du en som heter Arne? Det er ganske sannsynlig, for Arne regjerte topplisten i over 20 år! En annen morsom fakta er at Anne og Anna har de siste 141 årene vært nummer 1 i over 76 år til sammen. Så hvis du trenger et stabilt fint navn bør du vurdere disse navnene. 

I 2021 og 2022 er det navn på N som ligger på topp både hos guttenavn og jentenavn. 409 babyer ble kalt Nora og Norah i år og fjor og 402 nyfødte fikk navnene Noah og Noa. 

Populærkulturen påvirker ofte navnetrendene. På 5. plass for gutter ligger Isak, Isac og Isaac og på 10. plass finner vi William. Begge populære karakterer fra serien Skam

Andreplassen over mest populære jentenavn får Emma. Dette navnet har vært på topplisten noen år nå. Helt siden Rachel og Ross kalte sin baby for Emma i serien Friends

På tredjeplass blant jentenavn finner vi Olivia. Klarer du å gjette tredjeplassen blant guttenavn? Det er Oliver. Til sammen fikk 678 babyer disse navnene i 2021/22. 

Det er ikke vanlig å kalle babyene sine populære navn fra foreldre eller besteforeldre generasjonen. Man regner at det ofte er 120 år mellom navnetoppene. Det er vanlig å hente inspirasjon fra oldeforeldre-generasjonen. 

Uvanlige navn blant jentenavn nå er Mai, Edel, Unni og Åsta. Blant sjeldne guttenavn finner vi blant annet Torgrim, Jim, Mario og Jarle. Ønsker du å gi babyen din et navn ikke mange har kan du finne flere under uvanlige navn på SSB.

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres