Hvordan Loope bidrar til å redusere miljøpåvirkningen

Siden Loope ble lansert i 2022, har vi vært på en fantastisk reise sammen med dere i Loope-familien for å gjøre verden til et litt bedre sted. Vi har sammen gitt nytt liv til brukte klær og utstyr, og hver av disse har bidratt til å redusere miljøpåvirkningen. La oss se på hvordan:

Reduksjon av karbonutslipp:
Ifølge United Nations Economic Commission for Europe (UNECE), genererer produksjonen av ett kilogram bomull - omtrent det beløpet som trengs for et par jeans og en t-skjorte - rundt 11 kilogram med CO2. Gjennom Loope har vi sammen spart over 16 000 kg CO2. Det er fantastisk! 

Sparing av vann:
Det brukes ca. 20 000 liter vann for å produsere ett kilogram bomull. Ved å gjenbruke produkter, har vi sammen spart omtrent 30 000 000 liter vann. Det er en stor mengde vann!

green leaf

Men det stopper ikke der. Å selge brukte produkter har flere viktige miljøfordeler:

Reduksjon av avfall:
Når produkter gjenbrukes, ender de ikke opp på en søppelfylling. Ved å selge brukte produkter bidrar vi til å redusere mengden avfall.

Bevaring av ressurser:
Produksjon av nye produkter krever råmaterialer. Ved å selge brukte produkter reduserer vi etterspørselen etter nye produkter og hjelper dermed med å bevare disse ressursene.

Redusert energibruk:
Produksjon av nye produkter krever energi, som ofte genereres fra fossile brensler. Ved å selge brukte produkter reduserer vi behovet for noe av denne energien.

Mindre forurensning:
Produksjonsprosesser kan ofte resultere i forurensning, enten det er kjemikalier fra farging av stoffer, mikroplast utskilt fra syntetiske tekstiler, eller forurensende stoffer som avgis under produksjonsprosessen. Ved å redusere behovet for å produsere nye varer, hjelper salg av brukte produkter også med å redusere denne forurensningen.

Bærekraftig forbrukeradferd:
Ved å tilby brukte produkter for salg, hjelper vi også med å normalisere og fremme ideen om å kjøpe brukte varer. Dette kan bidra til å skifte forbrukeratferd mot mer bærekraftige tankeganger, noe som kan ha en betydelig langsiktig effekt på miljøet.

Tusen takk til alle i Loope-familien som har vært en del av denne reisen. Hver eneste vare du kjøper eller selger gjør en forskjell. 

Mvh 💚,
Loope-teamet

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres